Financial Times: Potpredsjednik hrvatske Vlade podnio ostavku zbog optužbi za korupciju

UGLEDNI Financial Times posvetio je članak ostavci Damira Polančeca, u kojemu spominje optužbe za korupciju kojoj Hrvatska nikako da stane na kraj.

"Polančec je podnio ostavku zbog optužbi za korupciju te policijskih istraga vezanih uz sam vrh vladajuće stranke. Odstupio je s pozicije nakon što je najavljeno glasanje o nepovjerenju u Saboru. Njegova ostavka podići će kredibilitet Hrvatske u pregovorima s EU, jer je upravo korupcija jedna od većih prepreka." - piše Financial Times dodajući kako se uz Polančecov odlazak postavlja pitanje i o naprasnom odlasku Ive Sanadera u srpnju ove godine koji je premijersku fotelju napustio s vrlo malo objašnjenja.

"Premijerka Jadranka Kosor ohrabrivala je policiju da istražuje aktivnosti moćnih članova HDZ-a." - piše dalje list dodajući kako je Polančec, "vjerni Sanaderov suradnik" dvanaest godina radio za Podravku koja je upletena u veliki skandal te čiji su članovi Uprave uhićeni.

Financial Times spominje i kako je protekli tjedan podignuta optužnica protiv još jednog visokopozicioniranog HDZ-ovca i bivšeg ministra Berislava Rončevića, također osumnjičenog za korupciju.

Pročitajte više