Forum za slobodu odgoja ogorčen postupkom makarskih učenika

FORUM za slobodu odgoja izrazio je duboku zabrinutost i ogorčenost činjenicom da su se makarski srednjoškolci odlučili "okititi" nacističkim simbolima. U priopćenju ističu kako je objašnjenje da se radilo o šali jednostavno neprihvatljivo, jer javno isticanje ustaškoga, fašističkog i nacističkog znakovlja nipošto ne može biti šala, pa ako je netko i te kako za to odgovoran.

Forum odgovornima smatra školu i sredinu koja je dopustila razvijanje takvih stavova, školski sustav koji nedovoljno obrazuje o zločinačkim ideologijama i nedovoljno odgaja mlade za demokratske vrijednosti. Prije svega odgovornost snosi resorno ministarstvo koje ne čini dovoljno da se tekovine za koje se Vlada zalaže u svojoj politici približavanja EU uistinu razvijaju i usvajaju.

Očekuju od ministra Primorca da provede jasan, bezrezervni i transparentni postupak koji će istražiti, objasniti i suzbiti ponavljanje slične "šale".

"očekujemo da će ministar Primorac ubuduće razmisliti o svojim javnim, pa makar i nogometnim nastupima, te da će poduzeti sve da se iz hrvatskog školskog sustava očiste natruhe zločinačkih ideologija i onemoguće oni koji ih prenose", stoji u priopćenju Foruma za slobodu odgoja.

D.M.

Pročitajte više