FOTO Frizerka u Zagrebu u salonu skrivala hrpu ilegalnog duhana i cigareta

Foto: Carinska uprava

TIJEKOM nadzora na području Zagreba, carinski službenici Službe mobilne jedinice Zagreb otkrili su da jedna hrvatska državljanka na prodajnom štandu s tekstilom na tržnici Volovčica ilegalno prodaje cigarete i PVC vrećice ispunjene sitno rezanim duhanom.

Tijekom nadzora utvrđeno je da sitno rezani duhan i cigarete stižu hrvatskoj državljanki od muške osobe, također hrvatskog državljanina, iz njezinog frizerskog salona koji se nalazi na istoj tržnici, izvijestila je Carinska uprava.

Veća količina cigareta pronađena kod žene koja je prodavala odjeću

Kada je muškarac izašao iz svog poslovnog prostora s torbom i PVC vrećom koje su bile vidljivo napunjene, ovlašteni carinski službenici su mu prišli i pregledom sadržaja torbe i PVC vreće utvrdili da se u njima nalaze prozirne plastične vrećice ispunjene sitno rezanim duhanom, ali bez duhanskih markica Ministarstva financija RH.

Prilikom pregleda prodajnog štanda na kojem je hrvatska državljanka prodavala tekstilne odjevne predmete kao paravan, pronađena je veća količina cigareta i sitno rezanog duhana koji su bili vidno izloženi za nezakonitu prodaju na tržnici.

Skrivali duhan i cigarete bez duhanskih markica u frizerskom salonu

Nadalje, prilikom pregleda poslovnog prostora u vlasništvu hrvatske državljanke otkrivena je znatna količina duhanskih proizvoda - cigareta i sitno rezanog duhana - koji su bili pripremljeni za prodaju na crnom tržištu.

Ukupno je pronađeno 81.75 kilograma sitno rezanog duhana (pakiranog u PVC vrećice težine 0.2, 0.4 i 0.5 kg) i 27.960 komada (1398 kutija) različitih vrsta cigareta bez duhanskih markica Ministarstva financija RH. Žena i muškarac su te proizvode skladištili u frizerskom salonu te ih prodavali na prodajnom štandu tržnice.

Služba za mobilne jedinice Zagreb će podnijeti kaznenu prijavu protiv osumnjičenih nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu zbog kaznenog djela nedozvoljene trgovine prema članku 264. stavku 1. Kaznenog zakona, priopćila je Carinska uprava.

Pronađena roba je oduzeta, a nadležnom carinskom uredu bit će podnesen zahtjev za obračun i solidarnu naplatu trošarine od osumnjičene hrvatske državljanke, vlasnice obrta i osumnjičenog hrvatskog državljanina u ukupnom iznosu od 13.545,38 eura.

Pročitajte više