VIDEO Gori smetlište u Starom Gradu, crni dim nad gradom, čuju se eksplozije

Foto: Čitatelji Indexa, Igor Šoban/Pixsell

NEŠTO prije 20 sati u Starom Gradu na Hvaru počelo je gorjeti smetlište, javio nam je čitatelj.

Oko 21.40 stigla je informacija o tome da vatrogasci saniraju požar koji je planuo na površini od oko 300 kvadrata. Požar nije ugrozio ni ljude niti objekte.

Dežurni operativac u Dobrovoljnom vatrogasnom društvu u Hvaru rekao je da je u jednom trenutku vatra s deponija zahvatila i borovu šumu u blizini, ali gasitelji su je brzo svladali.

"Požar je i dalje aktivan i sanira se. Radi se o površini od oko 300 kvadrata koja će gorjeti i dimiti sigurno još nekoliko dana", rekao je nešto kasnije dežurni u DVD-u Hvar i dodao da su tražili i pomoć zračnih snaga, ali one zbog noćnih uvjeta nisu mogle uzletjeti.

Vatrogasci će cijelu noć dežurati na požarištu.

"Crni dim se nadvio nad grad", javio nam je čitatelj.

Gradonačelnik Antonio Škarpa u telefonskom razgovoru za HRT kazao je kako situacija nije zadovoljavajuća i da se nada da će im ujutro pomoći kanaderi. "Na terenu su svi vatrogasci s našeg područja. Vatrogasci su uspjeli spriječiti širenje požara na šumu i sada rade na sanaciji. Čuju se i manje eksplozije zbog plinova u dubini odlagališta. Teška mehanizacija odvaja dio otpada koji nije zahvaćena požarom. Situacija je sada povoljna, smrad se ne širi prema gradu, ali ako se situacija promijeni, pozivam građane da zatvore prozore", rekao je Škarpa.


"Smetlište se nalazi 100-150 m od kuća, odmah uz gustu borovu šumu. Vremenski uvjeti zasad su povoljni jer nema vjetra, ali požar još nije ugašen i širi se po cijelom odlagalištu. Na terenu su četvera vatrogasna vozila i bager kojim valjda pokušavaju odvojiti ostatak smeća koji se još nije zapalio. Dobro je da ne puše jaki vjetar jer očito imaju vrlo velikih problema u gašenju smeća", javio nam je drugi čitatelj.

> Imate li vi kakve informacije o ovom ili drugim požarima javljajte nam i šaljite foto/video materijale na desk@index.hr ili putem naše Facebook stranice

 


 

 

 

 

Pročitajte više