FOTO HGSS spasio paraglajdera koji se srušio kod Gospića

Akcija spašavanja paraglajdera palog na području Vrhovina Foto: HGSS Gospić

NA PODRUČJU općine Vrhovine, u selu Trnavac, jučer je pao paraglajder, pa je upućen poziv za pomoć HGSS-ovoj stanici Gospić u 18:40 sati.

Letač je, po svemu sudeći, imao tehničkih poteškoća u zraku zbog kojih let i slijetanje nije završilo prema planu, već se u jednom trenutku krilo preklopilo i obrušilo na tlo. Ostali letači na sreću su u kratkom vremenu pronašli kolegu i odmah pozvali 112 i HGSS.

Unesrećeni se odmah žalio da bolove u leđima, što je bilo i očekivano s obzirom na način pada. Iako se zna dogoditi da letači završe na krošnji stabla i pritom prođu neozlijeđeni, ovog puta to nije bio slučaj, javlja HGSS. Spasioci su po dolasku do unesrećenog brzim pregledom utvrdili stanje te pristupili zbrinjavanju.

Nesretni letač postavljen je u vakuum madrac kako bi bio potpuno imobiliziran te pomoću UT nosiljke transportiran do ceste gdje je predan timu hitne medicinske pomoći. Iz HGSS-a su priopćili da su povratkom u stanicu spasioci uspješno odradili i ovu akciju spašavanja, a stradalom letaču žele brz oporavak i, ukoliko dalje nastavi s letenjem, u svakom slučaju miran i čist let.

Pročitajte više