FOTO Ispred Filozofskog noćas razbijen i zapaljen automobil vozača Ubera

Foto: Igor Soban/PIXSELL, Martina Pauček Šljivak/Index

NA PARKIRALIŠTU u ulici Ivana Lučića br.8 u Zagrebu, kraj Filozofskog fakulteta, nepoznati maskirani muškarci razbili su sinoć staklo na automobilu marke Citroen i ubacili u njega zapaljivo sredstvo. Doznali smo kako je riječ o automobilu čiji je vlasnik vozač Ubera.

Došlo je do požara, Srećom, nitko nije ozlijeđen.

Policija provodi očevid kako bi se otkrili počinitelji te pregledava nadzorne kamere.

"Ogorčeni smo informacijom da je naš partner-vozač, inače samostalni poduzetnik koji pokušava zaraditi za život, rano jutros napadnut na tako brutalan način od skupine nepoznatih nasilnika. U ovom trenutku, naš fokus je prvenstveno usmjeren na pružanje pomoći našem partneru-vozaču, kojem ćemo osim pravne pomoći također pružiti i financijsku podršku. Naš tim je u stalnom kontaktu sa žrtvom napada. Sretni smo što se tijekom napada u vozilu nije nalazio putnik te da naš partner-vozač nije pretrpio ozbiljne tjelesne ozljede, međutim, vozilo kojim je upravljao je potpuno izgorjelo.

Planiramo u potpunosti surađivati s policijom i svim relevantnim institucijama kojima ćemo ustupiti bilo koje informacije poput podataka o vožnjama kojima će se pomoći da se napadače što prije otkrije i sankcionira", stoji u izjavi Ubera.

Vatrogasci su stigli napraviti uvid kako bi provjerili ulje koje je ostalo nakon požara. Razgovarali su s policijom i rekli im da trebaju pozvati Zagrebačke ceste da oni počiste ostatke nakon požara.


"Previše ima ulja i stakla na cesti pa ne možemo to počistiti jer takve stvari ne smiju u kanalizaciju", rekao je za Index jedan od vatrogasaca.

Ovo je već drugi napad na vozilo Ubera u posljednjih  tjedan dana. Podsjetimo kako je prije par dana na Youtubeu objavljen video napada na vozača Ubera koji se dogodio prošlu srijedu poslijepodne kod zagrebačke Zračne luke.

Dok je čekao putnika, njegov automobil su opkolila trojica muškaraca. Nakon što je krenulo gnjusno ponašanje, vrijeđanje i psovke, vozač se zaključao u automobil i sve snimio.

Jedan od muškaraca prvo je skinuo hlače te stražnjicom mahao pred očima vozača Ubera.

"Upozoravam te ko brata, samo dođi... Budalo, razbit ću ti šajbu, to je moj kruh, to je moj kruh", viče muškarac na snimci, isti onaj koji je prethodno skinuo hlače. Potom su sva trojica sjeli u automobil. Jedan je još doviknuo "Jebem ti dijete".



Pročitajte više