FOTO Student Jura i njegov pas protiv molitelja ispred varaždinske bolnice

Foto: Ivan Agnezović/Regionalni tjednik

MOLITELJI protiv pobačaja od 1. ožujka opet uzurpiraju prostore ispred hrvatskih bolnica, a u Varaždinu se u isto vrijeme održao i "kontra prosvjed".

Ispred varaždinske bolnice u srijedu se okupilo desetak molitelja, pripadnika udruge Betlehem, čiji je predsjednik izjavio: "Molimo za sve ljude koji su se našli u vrtlogu pobačaja, osobito da žene koje su pobacile pronađu svoj mir. Također molimo da se to više ne događa".

"Neki dan sam slušao statistiku prema kojoj je Varaždin prije tri godine, kad smo mi počeli s kampanjom, sa 450 pobačaja bio grad s najviše pobačaja u Hrvatskoj. U zadnje dvije godine se ta brojka smanjila na stotinjak, što je dobar znak", kazao je Vjeran Grabant, predsjednik varaždinskog Betlehema za Regionalni tjednik.

"Nije bilo lako, ali kad se čovjek otvori životu, Bog će to blagosloviti, a uz njegovu pomoć sve ide", komentirala je članica udruge koja ima petero djece i s 50 godina čeka prvo unuče.

"I ja sam bila mlada i nisam razumjela. Mislila sam da svatko radi sa svojim tijelom što želi. Mišljenje sam drastično promijenila. Imala sam priliku vidjeti puno mladih žena koje su pobačajem uništile svoj život. To je žalost o kojoj nitko ne govori. Svi  samo pričaju da je to jednostavno, brzo gotovo i ne košta puno", ispričala je svoje razloge zašto moli pred bolnicom Ivanka.

Jura i pas protiv svih njih

Regionalni tjednik objavio je fotografije mladića koji je sa svojim psom stajao desetak metara dalje.

Zašto?

"Mislim da cesta nije mjesto za molitvu i da takvoj ideologiji nije mjesto ovdje nego u crkvi. Želio sam dati svoje mišljenje o tome", rekao je Jura, inače student elektrotehnike, dodajući kako se ovime demonizira ono što se ne bi trebalo demonizirati.

Pročitajte više