FOTO Masovna tučnjava na Adventu u Splitu

Screenshot: Instagram

DRUŠTVENIM mrežama širi se snimka masovne tučnjave na splitskom Adventu. Na snimci se vidi prvo naguravanje, a onda i fizički sukob više osoba. Jedan mladić je završio na podu, što se vidi na snimci, a pobacani su i stolovi.

Iako policija javlja o troje uhićenih, na snimci se vidi komešanje i guranje većeg broja osoba. A tučnjava se odvijala i na većem prostoru što je natjeralo ostale posjetitelje Adventa da se razbježe. Na kraju snimke vidi se i jedan mladić koji visoko podiže stolicu, ali u tom trenutku nestaje iz kadra, što sugerira da se sukob nastavio na drugom mjestu.

Splitska policija je jutros objavila detalje događaja.

"U nedjelju, 27.studenog 2022. u 22:33 sati, zaprimljena je dojava da je u Splitu na Trgu Republike došlo do narušavanja javnog reda i mira između više osoba", kažu iz policije za Dalmacija danas. "Policijski službenici su odmah upućeni na mjesto događaja gdje su zatekli četiri muškarca (dvojicu 25- godišnjaka, 24-godišnjak i 26- godišnjak) koji su dovedeni su službene prostorije.

Utvrđeno je postojanje sumnje da su sudjelovali u narušavanju javnog reda i mira i protiv njih će biti podnesen odgovarajući optužni prijedlog nadležnom općinskom prekršajnom sudu.

"Jedan od 25-godišnjaka je lakše ozlijeđen te mu je pružena liječnička pomoć nakon čega je otpušten iz bolnice (zadobio je lakšu tjelesnu ozljedu)", dodaju iz policije. U tijeku je kriminalističko istraživanje u cilju pronalaska ostalih sudionika događaja, dodaju iz policije.

Pročitajte više