FOTO Na FFZG-u slave 100 godina Oktobarske revolucije kojom je uspostavljena komunistička diktatura

Foto: Studentski zbor FFZG-a/Facebook

NA FILOZOFSKOM fakultetu u Zagrebu osvanuli su transparent i zastava kojom se slavi 100 godina Oktobarske revolucije kojom je u Rusiji uspostavljena komunistička diktatura.

Baš na današnji dan 1917. godine počela je revolucija koja će obilježiti cijelo 20. stoljeće. Komunizam će se iz Rusije, odnosno iz Sovjetskog Saveza, širiti na sve strane svijeta, a u velikom će broju slučajeva završiti pogubno po stanovništvo. Ideja o jednakosti svih radnika u mnogim će se slučajevima pretvoriti u otvorenu diktaturu u kojoj će smrtno stradati milijuni ljudi.

Nakon Drugog svjetskog rata svijet se polarizira, a zemlje članice Varšavskog pakta godinama će iza takozvane željezne zavjese živjeti odsječene od ostatka svijeta.

Iako se i dalje vode polemike oko naravi i ciljeva Oktobarske revolucije, danas je u ozbiljnom promišljanju o ovoj temi jednostavno nemoguće zanemariti sve zločine koji su se u njezino ime događali. No, za Studentski zbor FFZG-a, riječ je o, napisali su, epohalnom događaju.

"Sto godina od epohalnog događaja", stoji na njihovom Facebooku iznad fotografija transparenta i zastave.

Tako je netko na zgradu FFZG-a objesio transparent "Proleteri svih zemalja, ujedinite se". Na obližnji kip izvješena je crvena zastava.

Pročitajte više