Foto - Obitelj zamjerila sudu na kazni dilerima: Idite u p...u materinu!

TEŠKO je danas podnijela presudu petorici makarskih dilera sestra osuđenog Nikole Raosa. "Zašto je dobio pet godina?" u suzama je  pitala suca Damira Romca. Pravosudni policajac ju je ispratio iz Velike dvorane splitske Palače pravde. Na samom izlazu otpustila je sve kočnice. "Ma idite u p...u materinu" histerično je zavrištala.

Dvorana je velika, pa do suca Romca gotovo ništa od disonantnih tonova iz publike nije doprlo. Romac i kolege Zoran Matulović i Slavko Lozina "oštro" su presudili dilerima. Milosti nisu imali. 

Dobar biznis na rivijeri

Goran Ibrić je kao organizator skupine najstrože kažnjen, sa šest i pol godina zatvora. Na šest godina osuđen je Joško Mijačika koji je nabavljao drogu - flash i hašiš.U tri ljetna mjeseca 2007. godine razvili su dobar biznis na makarskoj rivijeri. Sud drži da su okrenuli ne manje od 100 tisuća kuna, pa su od Ibrića oduzeli 70 tisuća, a od Mijačike 30 tisuća kuna.

Uličnu prodaju držali su Nikola Raos, Ivan Mikulić i Petar Blažević. Prva dvojica osuđena su na po pet godina, a Blažević na pet i po godina zatvora, jer je već osuđivan.

Nije bilo prostora za ublažavanje kazne

Grupa je nadzirana, razgovori su snimani. Romac i vijeće nisu našli prostora za ublažavanje minimalne kazne od pet godina zatvora. Kao otegotne okolnosti uzete su ustrajnost u dilanju, te veća količina droge koju su preprodali u duljem vremenskom razdoblju.

Dok je još trajalo izricanje presude, Ibrić je pokušavao umiriti majku. "Nemoj plakat" rekao joj je par puta, no teško da ju je utješio. Ona je tražila odgovore koje nije imao. "A što ću"  nemoćno je slegao ramenima. Nakon objave presude, svi su odvedeni u pritvor.

Pročitajte više