FOTO Od danas stroge mjere: U Splitu piju kave na Rivi, u Zagrebu gužve u tramvajima

Foto: Ivo Čagalj, Sanjin Strukić/Pixsell

OD DANAS su na snazi nove stroge mjere s ciljem sprečavanja širenja koronavirusa, a jedna od njih je i da javni prijevoz može biti maksimalno popunjen 40 posto, dok vozači i putnici moraju nositi maske na ispravan način. Još od ranije obavezne su maske na autobusnim i tramvajskim stanicama na kojima nije moguće održavati razmak od 2 metra.

Također, od danas ne rade kafići i restorani, osim za dostave.

U Splitu piju kavu na Rivi

Splićani su se snašli, uzeli su kave za van te sjeli na terase zatvorenih kafića i uživali na suncu.

U Zagrebu gužva u tramvajima i na Trgu

U centru Zagreba jutros je velika gužva kod Dolca te u tramvajima.

ZET je jučer izvijestio kako će izraditi naljepnice s točnim brojem putnika koji može biti u vozilu. Naljepnice će biti istaknute na prvim ulaznim vratima ZET-ovih vozila, a na zglobnim autobusima i na prvim i na zadnjim vratima.

"Molim sve korisnike javnog prijevoza da štite i sebe i druge i da ne ulaze u vozila kada vide da je u vozilu veći broj putnika", apelirala je predsjednica Uprave ZET-a Ljuba Romčević-Žgela.

Također je rekla da su u zadnjih mjesec dana svakodnevno snimali popunjenost vozila i da su analize pokazale da je popunjenost 20 do 30 posto. "Odstupanja se javljaju u slučaju prometnih poremećaja i zastoja pa u određenom trenutku svi putnici žele ući u vozilo kako bi što prije stigli na odredište", dodala je.

Rekla je i da se prate linije s većim brojem putnika te će se pojačati broj vozila u razdobljima s većim brojem putnika, odnosno od 7 do 9 sati te od 14 do 16 sati.

 

Pročitajte više