Foto - Olujno nevrijeme poharalo Hrvatsku: Zagreb kao Venecija

PRAVO olujno nevrijeme danas je poharalo mnoge dijelove Hrvatske, a u Zagrebu je vladao "venecijanski" ugođaj dok je pljuštala kiša kakvu mnogi već dugo ne pamte.

Nevrijeme s jakom kišom, tučom i grmljavinom u Zagrebu je počelo oko 18 sati te je trajalo 40-ak minuta. U nekim je dijelovima grada u to kratko vrijeme palo i do 40 litara kiše što zagrebački odvodi nisu mogli podnijeti pa se voda nakupljala po ulicama. Zbog tih teških vremenskih uvjeta u nekim dijelovima grada zabilježen je otežan promet, a mnogi tramvaji stoje. Mnogi semafori su isključeni zbog straha od strujnog udara.

Na Bukovcu pala tuča

Vatrogasci će u narednim satima imati dosta posla sa ispumpavanjem vode iz poplavljenih prostorija u gradu. Sve ekipe su na terenu. Na području zagrebačkog naselja Bukovac pala je i tuča. No, da nije samo Zagreb bio zahvaćen ovom ljetnom ciklonom dokazuju i izvještaji iz Dalmacije.

Jako nevrijeme popodne je pogodilo Kaštela gdje je u sat vremena palo čak 35 litara kiše po kvadratnom metru. Meteorolozi najavljuju kako bi, uz najavu novih pljuskova u narednim danima, Dalmatinci mogli preživjeti najkišovitiji lipanj od kada se vrše meteorološka mjerenja, kažu iz Crometeo tima. Još se ne zna kolike je štete donijela ova jaka kiša u Hrvatskoj.

Za nevrijeme kriva ciklona Kamila

Poznavatelji meteoroloških prilika tvrde kako je za cijelu priču sa katastrofalnim vremenom u prvom ljetnom mjesecu kriva ciklona Kamila koja se već sedmi dan zadržava nad Hrvatskom. Iz HAK-a upozoravaju vozače da opreznije voze zbog mokrih i skliskih kolnika u većem dijelu Hrvatske.

I.Kri.
Foto: Damir Krajač, Bruno Konjević / Cropix

Pročitajte više