FOTO Sa zgrade u Zagrebu pala ploča i skoro ubila ljude. Postavljene skele

FASADNA ploča pala je prije 2 dana sa zgrade u Kuzminečkoj ulici u zagrebačkim Vrbanima te zamalo pogodila ljude u kafiću, a u istoj se zgradi nalaze još i vrtić i osnovna škola. Danas su postavljene zaštitne skele, kako nam je javljeno iz Grada.

Zanimalo nas je hoće li vlasnik zgrade ili izvođač biti sankcionirani zbog ugrožavanja ljudi.

"Napravili smo pritisak na izvođača koji je gradio zgradu da to u najhitnijem roku riješi. Danas su postavili zaštitne skele", rečeno nam je iz Grada.

Podsjetimo, jučer smo objavili snimku nadzorne kamere kafića na kojoj se vidi da je ploča pala usred terase kafića u trenutku kada su u blizini prolazili gost i konobar.

Nekoliko fasadnih ploča palo je i ranije s te zgrade

Ovo nije prvi put da se s nje odlomila fasadna ploča.

Kako je Telegram pisao početkom godine, nekoliko fasadnih ploča palo je točno na mjestu gdje djeca iz vrtića izlaze u dvorište te gdje mnogo ljudi svakodnevno prolazi.

Tada su roditelji pokrenuli peticiju i tražili hitnu reakciju nadležnih jer tadašnji incident nije bio prvi koji se dogodio.

Zgrada s koje su pale ploče bila je oštećena u petrinjskom potresu, a u haustoru, u kojem se nalazi ulaz u vrtić, 2019. srušili su se strop i metalna konstrukcija koja ga je držala.

Pročitajte više