FOTO Splitski HOS-ovci plovili Neretvom s zastavom s natpisom Za dom spremni, intervenirala policija

Foto: Index

SPLITSKI HOS-ovci i njihovi prijatelji iz Dalmacije zaplovili su danas po Neretvi s lađom na kojoj su istaknuli svoju ratnu zastavu. Intervenirala je policija. Prekršajno su sankcionirali šefa Splitsko-dalmatinskog HSP-a Ivicu Vladavu Đovanija koji je prijavljen za prekršaj iz članka 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Ispao je, dakako, problem sa zastavom na kojoj uz HOS i HSP piše i "Za dom spremni."

"Ja sam ostao dosljedan sebi za razliku od nekih i ja se ove zastave ne sramim. Stavili smo je na našu lađu kojom smo pratili i bodrili ekipu Crnog puta koja je i pobijedila. Odjednom se stvorila policijska riječna flotila, četiri broda okružila su našu lađu i zatražili da predamo zastavu koja je zaplijenjena kao dokazni materijal u postupku. Eto, a tek sam dobio presudu za kazalište. 500 kuna, a kazna je u njemačkim markama. Imam problema za pronaći tečaj, svakako ću se žaliti višem sudu", kazao nam je Vladava, koji je vodio svoje HSP-ovce i HOS-ovce u prosvjed protiv predstave Olivera Frljića "Naše nasilje i vaše nasilje."

Posljednja intervencija policije zbog HOS-ovaca zabilježena je proslavi Oluje u Kninu prošlog tjedna. Policija je privela ratnog zapovjednika IX. bojne Marka Skeju i još nekolicinu HOS-ovaca zbog uzvikivanja "Za dom spremni."

Pročitajte više