FOTO Studenti u zagrebačkoj menzi dobili sirove ćevape

DVOJICA studenata pronašla su sirove ćevape u menzi Studentskog doma Stjepan Radić u Zagrebu, piše Srednja.hr.

Kada su shvatili da jedu sirovo meso, studenti su prestali jesti. Poznato je da takva sirova i termički neobrađena mješavina mesa može biti izvor bakterija poput one najpoznatije - salmonele.

Studenti se mogu žaliti

Menze zagrebačkog Studentskog centra dnevno rade obroke za 25.000 studenata pa su ovakve situacije moguće, no to ipak ne smije biti izgovor za posluživanje sirovog mesa.

Studenti se zbog takvih obroka mogu žaliti. Naime, postoji jasna procedura žalbe koju studenti mogu podnijeti. Najprije je potrebno uložiti prigovor SC-u, a zatim se obavještava predstavnik studenata za kontrolu kvalitete dotičnog restorana. Studenta koji je dostavio prigovor poziva se ako želi biti prisutan prilikom provedbe kontrole kvalitete.

Kada se uskladi vrijeme nenajavljene kontrole u restoranu SC-a, studenti kontrolori dolaze u dogovorenom terminu u ured pomoćnika ravnatelja koji donosi odluku i imenuje iz SC-a osobe koje će biti sa studentima u povjerenstvu. U pravilu je u povjerenstvu tehnolog koji je u toj smjeni i poslovođa u smjeni restorana. Prema nalazima zatečenog stanja kontrole, traži se pisano očitovanje odgovornih osoba ukoliko ima negativnosti u poslovanju, piše Srednja.hr.

Pročitajte više