Foto: U bačvama na Žitnjaku čuvan je akril

STANOVNICI zagrebačkog naselja Žitnjak nedaleko od svojih kuća osjetili su neugodan miris i pozvali Centar 112 jer su posumnjali da se radi o curenju plina. No, u pitanju je bilo nešto još gore.

Policijski djelatnici stigli su u Radničku cestu, te na jednoj livadi, nedaleko od kuća pronašli bačve bez ikakve oznake koje, prema prvim neslužbenim informacijama, sadrže otrovni materijal. Policija je ogradila prostor na kojem se nalaze bačve, a očevid je u tijeku, te bi više informacija o vrsti i porijeklu materijala uskoro trebalo biti poznato.

"U bačvama je aceton"

Inspektor zaštite okoliša utvrdio je kako se na tome mjestu nalazi 200 metalnih bačava zapremine oko 220 litara, 40 plastičnih bačava po 200 litara zapremine, 3 metalna prijenosna tanka po 1000 litara zapremine koji su bili djelomično puni te 50 plastičnih bačava po 50 litara zapremine.

Nalaz Zavoda za javno zdravstvo koji će sigurno potvrditi što se nalazilo u bačvama bit će gotov do kraja tjedna. U bačvama se, po riječima djelatnika Zavoda za javno zdravstvo na tome mjestu, nalazi akril koji nije opasan za zdravlje. sadržaj bačava se počeo izlijevati zbog visokih temperatura. Policija će na Žitnjaku napraviti očevid. Po riječima zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića na tome mjestu iscurio je aceton, a situacija je pod kontrolom.

Pročitajte više