KORONAVIRUS

Francuska će oboljele od korone prebacivati u Njemačku

Foto: EPA

FRANCUSKE zdravstvene vlasti planiraju u danima koji dolaze prebacivati oboljele od covida-19 sa sjevera zemlje u Njemačku jer broj oboljelih kontinuirano raste unatoč uvođenju restriktivnih mjera koje Francuzi poštuju.

"Pritisak epidemije jako je velik u nekim dijelovima zemlje", osobito u regiji Auvergne-Rhône-Alpes i Hauts-de-France, rekao je predsjednik Bolničke federacije Francuske Frédéric Valletoux.

"Prebacivanje oboljelih u druge regije, čak druge zemlje, omogućit će da se smanji taj pritisak i bit će ponekad neophodno", dodao je ističući da bi se pacijente moglo početi prebacivati u Njemačku za deset dana.

Zdravstvene vlasti očekuju da će za desetak dana biti popunjeni kapaciteti na odjelima za reanimaciju, pojasnio je.

Ministar zdravlja Olivier Véran rekao je jučer da je prošli tjedan već četrdesetak oboljelih prebačeno u druge bolnice, od čega dio i prije nego što je situacija postala kritična.

U vezi s poštovanjem karantene, ministar je kazao da prvi podaci o broju putnika u javnom prijevozu pokazuju da Francuzi poštuju mjere, kao i podaci o radu od kuće.

Ured premijera kazao je da se još ne planira uvođenje policijskog sata noću u Parizu.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom za koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više