Frani Čirjaku i dalje ni traga

POLICIJA i članovi Hrvatske gorske službe spašavanja nastavljaju potragu za 21-godišnjim Franom Čirjakom iz Raštevića pokraj Zadra. Dosadašnja potraga nije dala rezultata.

Policija, HGSS i mještani su do sad pretražili cisterne, gusterne i napuštene objekte na području oko Raštevića i Nadina. Tijekom noći mladića su tražili pomoću termovizijskih kamera. Potragu otežavaju i loši vremenski uvjeti.

Podsjetimo, Čirjak se iz obiteljske kuće u mjestu Raštević udaljio 16. svibnja. Mještanima su se u potrazi pridružili policijski službenici, HGSS i psi tragači. Čirjakov mobitel lociran je na nepristupačnom teretnu, na širem području Raštevića.

Prema opisu kojeg je objavila zadarska policija, Čirjak je visok oko 180 cm i srednje je tjelesne građe. Ima smeđu kratku kosu i smeđe oči. Posljednji put je viđen odjeven u trenirku čiji je donji dio plave, a gornji dio žute boje, s plavom trakom. Ispod gornjeg dijela trenirke je nosio crvenu majicu kratkih rukava.

Potraga za Mrkićem imala tragičan kraj

Drugog nestalog mladića sa zadarskog područja, 23-godišnjeg Borisa Mrkića, nakon sedam dana potrage, policija je jučer pronašla mrtvog.

Utvrđeno je kako je mladić svojim automobilom sletio s ceste i završio u moru ispod Šibenskog mosta. Obdukcija je pokazala kako je Mrkić preminuo od višestrukih ozljeda i prijeloma, a ne od utapanja.

I.M.
Foto: MUP

Pročitajte više