Fuchs najavio tužbe zbog optužbi u slučaju Poliklinike "Sv. Duh II"

Ran Fuchs, predsjednik Upravnog vijeća Poliklinike "Sv. Duh II" i predstavnik tvrtke Danel koja je strateški partner i ulagač u Polikliniku, opovrgnuo je danas optužbe ravnatelja Opće bolnice Sv. Duh o štetnosti projekta Poliklinike i privatizacije bolničke dijalize, najavivši tužbe zbog šteta izazvanih "manipulacijom istine i neodgovornog ponašanja i poteza ravnatelja". L

Fuchs je pozvao na konferenciji za novinare Upravu bolnice, Gradsku upravu, gradonačelnika Zagreba i Ministarstvo zdravstva da zaustave "ludilo" i stave točku na tu "nevjerojatnu priču".

Ustvrdio je da je ravnatelj Opće bolnice Sveti Duh Mladen Bušić s "izmišljenom pričom o navodnoj šteti od 30 milijuna kuna" traži isprike da prekine Ugovor s tom tvrtkom, istaknuvši da ti navodi i optužbe nemaju utemeljenja u stvarnosti.

"Jedno je izgubiti novac u poslovanju a druga je stvar biti brutalno tretiran kao ja danas u Hrvatskoj", kazao je Fuchs dodajući kako je tvrtka za tri godine prošla sve pravne kanale kroz koje je trebala proći.

Kako je Danel i izraelska tvrtka, Fuchs smatra indikativnim što se optužbe pojavljuju samo pet dana prije službenog posjeta premijera Ive Sanadera Izraelu.

Po njegovim riječima, u Polikliniku su uloženi milijuni kuna, a postupak ravnatelja Bušića ocijenio je kao pokušaj da preuzme "nešto što danas izgleda puno ljepše nego je to izgledalo prije". Ravnatelj pokušava naći lažne neispravnosti koje bi mu mogle pružiti osnovu za poništenje ugovora, ali iz brojki je vidljivo da tu nema nikakve utemeljenosti, kazao je.

Na upit o mogućnosti i načinu razvrgnuća ugovora, Fuchs je rekao kako to nije klasični poslovni ugovor već ugovor o zajedničkom ulaganju bolnice i tog poduzeća. Ocijenio je da je ravnatelj Bušić trebao, ako je želio prekinuti ugovor, prvo razgovarati s njim a ne odmah s novinarima. Ustvrdio je da je u svijetu 50 do 60 posto centara za hemodijalizu u privatnom vlasništvu, te da je cilj skinuti te centre s tereta bolnice, odnosno, države.

(Hina) xmb yaz

Pročitajte više