Gadafi ne žali ni zbog čega iz prošlosti

LIBIJSKI vođa Moamer Gadafi u srijedu je rekao za francuski Radio France International da ne žali ni zbog čega iz svoje prošlosti, uključujući pomoć teroristima.

"Ne žalim apsolutno ni zbog čega iz svoje prošlosti", rekao je Gadafi.

Upitan o pomoći afričkim pobunjenicima koje se optužuje za korištenje terorističkih metoda, odgovorio je: "U razdoblju smo borbe za emancipaciju, za oslobođenje... Bili smo optuženi da smo teroristi. Ali to je cijena koju smo morali platiti. Ako je to terorizam, ponosni smo što smo teroristi jer smo pomogli u oslobađanju afričkog kontinenta".

Libijski vođa, koji je u srijedu završio prvi posjet Europi u 15 godina, rekao je da će francuski predsjednik Jacques Chirac u lipnju posjetiti Libiju. "Mislim da će predsjednik Jacques Chirac službeno posjetiti Libiju u lipnju", dodao je. Elizejska palača priopćila je da zasad nije utvrđen datum posjeta francuskog predsjednika Libiji.

Libija pomalo izlazi iz međunarodne izolacije nakon što je u kolovozu 2003. prihvatila formalno priznati odgovornost za atentat na Boeing PanAma iznad Lockerbieja u Škotskoj u kojem je 1988. poginulo 270 osoba.

Pročitajte više