Gazda široke ruke: Bandić novinama koje ga hvale dao 300 kvadrata poslovnog prostora

"LIJEPO li je uz Bandića biti!", vjerojatno je tako jučer reagiralo uredništvo propagandne tiskovine Zagreb.hr nakon što im je zagrebačko Gradsko poglavarstvo na svojoj posljednjoj sjednici u ovom sastavu odlučilo dati besplatno 293 kvadratna metra atraktivnih poslovnih prostora u neboderu "Zagrepčanka" na adresi u Savskoj 41.

I preko deset milijuna kuna i prostor

No, uredništvu te tiskovine, koja se besplatno dijeli građanima Zagreba, to nije jedini poklon od neprikosnovenog vladara Zagreba, jer su iz gradskog proračuna već dobili 10.29 milijuna kuna i to za 24 izdanja godišnje. Svi oni koji su imali prilike vidjeti Zagreb.hr mogli su se uvjeriti kako ne rade ništa drugo nego pišu ode o velikom čovjeku Bandiću.

U posljednjem broju te "tiskovine" tako su od 6. do 19. stranice nabrojani svi uspjesi Milana Bandića u posljednjem mandatu: od Bundeka, Arene Zagreb, Hitne pomoći pa sve do nikad otvorenog Muzeja suvremene umjetnosti. No, ni tu nije kraj, na 22. stranici opet je u glavnoj ulozi Bandić, gdje objašnjava radove na Podbrežju, na 23. stranici objašnjava kako je otvoren Mali dom, a na 28.-29. stranici, rezerviranim za kulturu, ponovno je riječ o Muzeju suvremene umjetnosti i to kao prvom muzeju preko Save. I na posljednjoj 32. stranici, opet Bandić! Ovog puta kao neumorni trkač. Tiskovina ima i dvije stranice oglasa, koje su tako i označene, a u jednoj od njih, reklamira se, nećete vjerovati, Milan Bandić.

Bandić all over Zagreb

Da bi stvar bila i zanimljivija objavili su i anketu prema kojoj Milan Bandić još u prvom krugu suvereno pobjeđuje! Štoviše, od svih kandidata jedino je tu anketu komentirao Bandić ističući kako "mu nitko nije ravan".

No, ni tu nije kraj priče oko Zagreb.hr, jer kako podsjeća Novi list, koji je također posvetio temu velikodušnom poklonu Bandića, "Medijska mreža" registrirana je na adresi Planinska 2 gdje i tvrtka "Millenium promocija" čiji je suvlasnik Božo Skoko, profesor na Fakultetu političkih znanosti (FPZ) koji "godinama figurira kao ključni Bandićev PR– strateg, a vjeruje se da promidžbene savjete aktualnom gradonačelniku daje i u tekućoj kampanji".

Zna se kako su dobili

No, ni novinarima riječkog lista nikako nije jasno kako je i zašto te na temelju čega je  Zagreb.hr bez naknade dobio atraktivne i vrlo skupe redakcijske prostore ako im se ugovorom isplaćuju milijunski iznosi za redakcijsku proizvodnju istih tih novina koje će sada moći smjestiti u "kvadrate" što su ih od Grada dobili gratis?

"Zagreb. hr su gradske novine, a njihov izdavač je gradska tvrtka AGM. Ne vidim ništa neobično u tome što Poglavarstvo nalazi prostore za novinare svoje tvrtke AGM", rekao je za Novi list Božo Skoko, koji tvrdi kako je ama baš sve legalno iako je riječ o zaposlenicima privatne tvrtke.

I.Ć. 
Foto: Index

Pročitajte više