General Čermak potvrdio pregovore: Želim Dinu i Dioki! Radnici: Daj Bože da Čermak dođe!

Foto: Boris Kovačev (Cropix) 

"ZAINTERESIRAN sam za Dinu i Dioki", potvrdio je u Dnevniku 3 HTV-a umirovljeni general Ivan Čermak. Naime, Čermak je rekao da je obnovio pregovore o kupnji Diokija i DINA-Petrokemije pa njegov Crodux postaje ozbiljan interesent za bivšu tvrtku Roberta Ježića.

"Mogu to potvrditi. Prvi puta smo iskazali interes prije dvije godine. Sada idemo opet. U pregovorima smo s vjerovnicima i bankama. Dugovi su vrlo veliki", rekao je Čermak dodajući kako će se sve znati za 10 do 15 dana. O detaljima samih pregovora Čermak nije htio govoriti jer, kako je rekao, pregovori i dalje traju.

Radnici pozdravljaju Čermakovu najavu o kupnji Dine i Diokija

"Daj Bože da Čermak dođe 'jučer' i postane vlasnik", rekao je Media servisu radnik Diokija, Bojan Kovačić. Najave umirovljenog generala Ivana Čermaka da je njegova tvrtka Crodux ozbiljno zainteresirana za omišaljsku Dinu Petrokemiju i Dioki, optimistično je pozdravio radnik Diokija Bojan Kovačić. "Voljeli bismo da dođe hrvatski čovjek, do sad su dolazili samo stranci, pa nikad ništa", kaže Kovačić.

"Daj Bože da Čermak dođe, kako se kaže, jučer i da postane vlasnik i da se napokon nešto pokrene i na Dini i ovdje na lokaciji u Zagrebu, da ljudi koji su ostali, imaju svoj mir i da imaju posla", naglasio je Kovačić.

Nakon što se turski investitor Caliskan povukao iz Dine i sa sobom uzeo pet milijuna eura jamstava koje mu je isplatila država, Vlada već najavljuje tužbe. Radnici pak, najavljuju prosvjede i već idući tjedan planiraju na Markov trg. Traže zaostale plaće i otpremnine, ističe Kovačić.

"Naši zahtjevi nisu usmjereni protiv nikakvog mogućeg strateškog partnera, zahtjevi su samo ispunjenje onog što se potpisalo i obećalo. Uprava je potpisala isplatu sedam zaostalih plaća, pola otpremnine, a od Vlade Republike Hrvatske se očekuje da ispuni ono što je ona bila obvezna od prošle godine, a to je kupnja zemljišta za LNG Terminal", naglasio je Kovačić.

Pročitajte više