General Motors povlači oko 1,5 milijuna automobila zato što bi se mogli zapaliti

GENERAL MOTORS je danas objavio kako povlači oko 1,5 milijuna  vozila zbog problema sa sustavom koji kontrolira tekućinu za pranje vjetrobranskih stakala, zbog kojeg bi se automobili mogli zapaliti. Zbog istog problema su povukli vozila i prije dvije godine.

Povlače neke modele vozila proizvedene od 2006. godine do 2009. godine. Slično povlačenje je GM izveo i 2008. godine, no zabilježeni su novi slučajevi požara na već jednom popravljenim vozilima. GM će isključiti sustav koji zagrijava tekućinu za pranje vjetrobranskih stakala te može dovesti do požara.

Prije dvije godine zbog istog sustava povukli preko 900 tisuća vozila

Detroitski proizvođač je kazao kako su obaviješteni o pet požara izazvanih tim sustavom. U tih pet požara nije bilo ozlijeđenih osoba, a nisu se dogodile ni prometne nesreće. Ovo povlačenje vozila zahvatit će oko 1,4 milijuna vozila u SAD-u te još 100 tisuća u Kanadi, Meksiku i drugim zemljama svijeta.

"Naše analize pokazuju da je broj incidenata vrlo malen u usporedbi s brojem vozila na cesti, no ipak želimo da naši kupci imaju potpuni mir", kazao je GM-ov izvršni direktor za sigurnost Jeff Boyer. Tvrtka je kazala da će vozači kasnije ovog mjeseca biti pozvani da dođu u servise otkloniti problematični sustav. Zbog istog problema je tvrtka u kolovozu 2008. godine povukla više od 900 tisuća vozila.

Pročitajte više