GENSCHER NA PROSLAVI T-HT-A U HNK-U

Povodom rebrandinga Hrvatskog telekoma u THT i njegova ulaska u globalnu T obitelj Deutsche Telekoma (DT) večeras je u Hrvatskom narodnom kazalištu održana svečanost na kojoj je kao poseban gost govorio Hans Dietrich Genscher, bivši njemački ministar vanjskih poslova. L

Genscher, koji je jedan od najzaslužnijih europskih političara za međunarodno priznanje Hrvatske, istaknuo je da je Hrvatska ulaskom HT-a u T obitelj već u europskim i globalnim integracijama. Tomu će, istaknuo je, pridonijeti i danas otvorena međunarodna njemačka škola u Zagrebu, koju će pohađati djeca Nijemaca u Hrvatskoj, ali i hrvatska djeca koja žele učiti njemački. On je tu školu danas i službeno otvorio, a dodao je da djeca koja zajedno rastu mogu biti važan doprinos razumijevanju među narodima. Podsjetio je i da Europa prihvaćanjem novih članova u Europsku uniju postaje sve bogatija, te da je budućnost svih Europljana samo u zajedničkoj Europi, odnosno Europskoj uniji, koja je danas ugledna kao financijska i politička, ali i kao kulturna zajednica.

U ime T-HT-a prisutne je pozdravio predsjednik Uprave Ivica Mudrinić, dok je u ime DT-a to učinio potpredsjednik Uprave i glavni financijski direktor za srednju i istočnu Europu Karl Gerhard Eick. Obojica su izrazila zadovoljstvo promjenom korporativnog identiteta, te su izrazili nadu da će to pridonijeti još boljoj kvaliteti usluga kao i povezanosti Hrvatske i Njemačke.

Proslavu je uveličao i nastup izraelske plesne skupine Kibbutz Contemporary Dance Company koji su izveli predstavu "Screen Saver".

(Hina) xtmis yln

Pročitajte više