Gerovo- Dogovorena provedba bilateralne suradnje za regionalni razvitak

Dogovor o suradnji u provedbi projekta bilateralne suradnje za regionalni razvitak Hrvatske potpisali su danas u Gerovu predstavnici Ministarstva mora, turizma prometa i razvitka Primorskogoranske županije te devet gradova i općina Gorskog kotara.

Potpisani dogovor dopuna je Sporazuma o projektu bilateralne suradnje za regionalni razvitak u Hrvatskoj koji su 2003. sklopili hrvatsko Ministarstvo financija i Ministrstvo gospodarstva i financija Italije. Projekt bilateralne suradnje obuhvaća tri hrvatske regije (Moslavinu, Žumberak, Gorski kotar) i tri talijanske regije.

Pomoćnik ministra mora turizma prometa i razvitka Stanko Janić kazao je da će tim projektom biti osigurano osposobljavanje kadrova za izradu razvojnih projekata te iznalaženje financijskih sredstava za njihovu provedbu. Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina podsjetio je da ta županija već ostvaruje kvalitetnu suradnju s talijanskom regijom Venezia, Friulli, Giulia.

Naglasio je da će projekt pridonijeti da se u hrvatskim regijama usvoje i koriste dobra iskustva talijanskih regija te hrvatski kadrovi osposobe za iznalaženje financijskih sredstava iz fondova Europske unije i prije nego Hrvatska postane njena članica. Potpisnici dogovora bili su nazočni na svečanosti u povodu završetka radova na cesti Zamost-Hrvatsko, te otvaranju redovite autobusne linije Čabar-Zamost, Hrvatsko-Gerovo.

(Hina) xhšup yvkn

Pročitajte više