Gjenero: Za takvu glupu izjavu nema niti objašnjenja niti opravdanja

UGLEDNI politički analitičar Davor Gjenero prokomentirao je za Index stari proustaški govor Stjepana Mesića riječima kako je to "glupa izjava, koja je bila podilaženje jednom tada dominantnom političkom uvjerenju".

"Sigurno da za predsjednika nije ugodno da se ta izjava pojavila jer ga bitno diskreditira. Ne diskreditira samo njega, već i vrednote za koje se on dosta glasno i jasno zalagao barem od 1994. godine nadalje." - rekao je Gjenero dodajući kako treba Mesića pitati za kontekst te izjave i od njega zatražiti objašnjenje.

"I javnost ima potrebe tražiti objašnjenje, a predsjednik ima razloga potruditi se i pokušati objasniti takve izjave" - smatra Gjenero.

Gjenero vjeruje kako ta izjava neće imati nikakve posljedice po Hrvatsku, jer ima previše Mesićevih jasnih drugačijih izjava da bi ga nešto što je izlanuo prije 15-ak godina diskreditiralo.

"Svejedno, takva izjava nije mu ni na čast niti na korist" - dodao je. "NIkakve političke niti kaznene odgovornosti za takve izjave nema, stoga mislim da predsjednik republike mora objasniti kako se tako nešto mogli dogoditi. " - rekao je Gjenero.

"U vrijeme predizbornih putovanja dođe se u takvu situaciju da se podilazi masi, međutim ni u kojem slučaju nema niti objašnjenja niti opravdanja za takvu izjavu" - zaključio je Gjenero. 

A.H.

Pročitajte više