GLAS: Beroševa reforma prelomit će se preko leđa rodilja, teško bolesnih i mladih

Foto: Patrik Macek/PIXSELL, Sanjin Strukic/PIXSELL

STRANKA GLAS komentirala je zdravstvenu reformu o kojoj se priča zadnjih dana.

Nazivaju je "Beroševom reformom" i ističu da će se "prelomiti preko leđa rodilja i mladih.

Priopćenje prenosimo u nastavku.

"Vlada će i dalje prelijevati iz šupljeg u prazno, i to opet preko leđa građana"

"Najave 'velike' zdravstvene reforme koje se u fragmentima ovih dana pojavljuju u medijima jasno pokazuju da ova Vlada i resorni ministar Beroš nemaju apsolutno nikakvu namjeru baviti se ozbiljnim zahvatima u zdravstvu.

Vlada će i dalje prelijevati iz šupljeg u prazno, i to opet preko leđa građana koji to zdravstvo plaćaju.

Prema najavama, jedna od genijalnih reformskih ideja je izbacivanje naknada za roditeljske dopuste iz sustava HZZO-a, a druga ukidanje olakšica za mlade.

S obzirom na to da nam je loša demografska slika i iseljavanje mladih jedan od najvećih problema s kojima se kao država suočavamo, apsolutno je suludo uštede u sustavu temeljiti baš na te dvije skupine.

Pritom ministar Beroš ništa od navedenog ne demantira, nego ga samo smeta što se vade pojedinačni dijelovi njegove 'cjelovite reforme'.

"Ušteda na mladima, rodiljama i teško bolesnima"

Da se ima što pametno za izvaditi, bilo bi to u medijima, ali, naravno da nema. Ministar Beroš i Vlada ne znaju nikako drukčije nego sitnim uštedama na onima na kojima najmanje treba štedjeti - ovaj put na mladima, rodiljama i teško bolesnima.

O ozbiljnoj racionalizaciji i preustroju sustava, reformi zdravstvenog osiguranja i korištenju privatne inicijative u sustavu, nema, naravno, ni riječi.

Kao i sve druge HDZ-ove reforme, i ova završava prije nego je i započela, sa svim HDZ-ovim 'ovcama' i dalje na broju. I, naravno, uz uvijek istu posljedicu - dodatne troškove i teret za građane koji taj sustav financiraju", stoji u priopćenju GLAS-a koje potpisuje tajništvo stranke.

Pročitajte više