Glas Koncila: Medijsko potiskivanje određenih političkih opcija

KATOLIČKI tjednik "Glas Koncila" smatra kako su određene političke opcije u suvremenom hrvatskom društvu medijski potisnute te uopće ne dolaze do izražaja u cjelokupnoj javnosti.

U redakcijskom komentaru najnoviji broj lista od 1. lipnja piše da to potvrđuje i grčevita borba saborskih zastupnika, osobito iz stranaka koje imaju malo zastupnika, da Hrvatska televizija prenosi saborska zasjedanja jer je to jedini način da se njihova mišljenja i stavovi vjerodostojno predstave javnosti.

"Za razliku od stabilnih demokratskih društava s dugom tradicijom, koja imaju medije klasificirane od konzervativnih do progresivnih, od pretežno bliskih desnim do pretežno bliskih lijevim političkim opcijama, u hrvatskom društvu sada imamo medije pretežno lijeve političke orijentacije", tvrdi list.

Piše kako je posebno bolno i na neki način tragično kad je tako usmjeren apsolutno najjači medij u našoj zemlji - Hrvatska televizija, i to u znatnom dijelu svoga informativnog programa te posebno u pojedinim unaprijed snimljenim emisijama koje su tobože dio razonodnoga programa, a zapravo su instrument sasvim izričite ideološke i političke propagande koja nimalo ne uvažava stvarno opće dobro ili stvarne općenacionalne naše interese.

"Javna glasila u Hrvatskoj izložena su perfidnim pritiscima i instrumentalizaciji određenih političkih krugova jedne opcije i sve dosada tim pritiscima i toj instrumentalizaciji ne uspijevaju ili ne žele odolijevati", smatra list.

Pročitajte više