´glas koncila´: na potezu su političari katolici

Katolički tjednik ´Glas Koncila´ u najnovijem broju kritički se osvrće na doprinos političara katolika u hrvatskoj politici od početka demokratskih promjena te ih poziva da promijene svoje ponašanje.

´Političari katolici neizbježno snose svoj dio odgovornosti za ukupno stanje i sve krize u sadašnjem hrvatskom društvu te su svakog časa pozvani promijeniti svoje ponašanje, tj. preuzeti svoj dio odgovornosti i na taj način poraditi za boljitak hrvatske nacije´, piše list u redakcijskom komentaru naslovljenom ´Na potezu su političari katolici´.

List smatra da osobito nisu bila dovoljno vidljiva principijelna zauzimanja političara katolika za dostojanstvo svakoga čovjeka, pravdu, istinu, solidarnost, socijalnu sigurnost i općenito veću prožetost odluka i postupanja vječnim etičkim načelima.

´Ako je za promjenu ponašanja političarima katolicima potreban nekakav osobiti povod, onda su ova 2003. (pred)izborna godina, kao i bezbrojni aktualni problemi suvremenoga hrvatskog društva upravo idealan povod´, piše list.

Zaključno napominje da za ostvarenje sudbinski važnih ciljeva političarima katolicima u Hrvatskoj kao dragocjen poticaj i smjerokaz dolazi dokument Kongregacije za nauk vjere ´Doktrinarna nota o nekim pitanjima vezanim uz sudjelovanje katolika u političkom životu´, koji je nedavno preveden na hrvatski jezik i jučer predstavljen javnosti.

Pročitajte više