GLAS: Električni romobili postoje već godinama u stvarnosti, ali ne i u zakonu

Foto: Dusko Jaramaz, Patrik Macek/PIXSELL

STRANKA GLAS reagirala je priopćenjem nakon tragične prometne nesreće u kojoj je preminuo vozač električnog romobila.

>> Objavljeni detalji nesreće u kojoj je poginuo vozač električnog romobila

GLAS traži hitnu regulaciju električnih romobila u prometu. 

"Nakon tragične prometne nesreće u kojoj je vozač električnog romobila izgubio život, krajnji je čas da se vlada konačno uozbilji i u saborsku proceduru uputi prijedlog zakonske regulacije tog prijevoznog sredstva u prometu.

Saborska zastupnica GLAS-a Anka Mrak-Taritaš u nekoliko je navrata predlagala izmjene Zakona o sigurnosti prometa  na cestama kojima bi se ova pravna praznina ispunila i spriječile potencijalno opasne situacije, kao što je, nažalost, ova koja se danas dogodila.

"Električni romobili postoje već godinama u stvarnosti, ali ne i u zakonu"

Električni romobili postoje već godinama u stvarnosti, ali ne i u zakonu, a ta situacija otvara mnoge opasnosti i za pješake i za same vozače romobila.

Prijedlog rješenja zastupnice Mrak-Taritaš Vlada je svaki put odbila uz uobičajeno obrazloženje da će ga riješiti sama i sustavno.

Unatoč povremenim najavama da će to učiniti, Vlada do danas nije napravila ništa. Ovim putem apeliramo na Vladu da hitno pošalje u proceduru svoje “sustavno rješenje” i utvrdi pravila za sudjelovanje električnih romobila u prometu, prije nego se dogodi nova nesreća sa strašnim posljedicama", stoji u priopćenju.

Pročitajte više