Glavan: Odluka o prodaji dijela INA-e je "najsramotnija u povijesti Sabora"

SABORSKI zastupnik i predsjednik riječkog HSLS-a Željko Glavan ustvrdio je danas da je odluka o prodaju dijela INA-e "najsramotnija u povijesti Sabora i sumrak demokracije" te da se "Sabor odrekao prava i obveze da nadzire rad Vlade.

Obrazlažući te tvrdnje na konferenciji za novinare Glavan je rekao da Ugovor o prodaji Ine mađarskom MOL-u nije dostavljen saborskim zastupnicima jer se, navodno, još prevodi s engleskog jezika.

Glavan smatra da Ugovor o prodaji Ine, kao u slučaju prodaje HT-a, saborskim zastupnicima neće biti dostavljen. Podsjetio je da HSLS oko dvije godine bezuspješno traži da Vlada sabornicima omogući uvid u Ugovor o prodaji HT-a.

"Stoga se u HSLS-u pitamo što to Vlada krije od hrvatskoga naroda", rekao je Glavan.

Drži da su se pri prodaji Ine "otkrile sve maske" i nastavio da je predsjednik Sabora Zlatko Tomčić mjesec dana prije prodaje Ine ukazivao na nepravilnosti, ali da je, zajedno s ostalima iz HSS-a, kasnije podržao prodaju INA-e te da nije podupro HSLS-ov prijedlog da Vlada dostavi Ugovor o prodaji HT-a.

Glavan je ocijenio da će nakon prodaje INA-e bez posla ostati oko 1000 njezinih djelatnika, da pri prodaji nije postignuta dobra cijena te naglašava da novac od prodaje nije namijenjen za ulaganja nego za punjenje državnog proračuna.

Pročitajte više