Glavaš će se kandidirati za gradonačelnika Osijeka

BRANIMIR GLAVAŠ odgovorio je na izazov Ante Đapića najjače što može, pa tako najavljuje kako će se kandidirati za gradonačelnika Osijeka ukoliko ga HDSSB podrži. U Osijeku se tako predizborna kampanja već dobrano zakuhala pola godine prije lokalnih izbora.

Naime, Glavaš i Đapić zadnjih su se dana zakačili oko NK Osijeka. Ante Đapić jučer je dana Glavašu u medijima poslao izazov "da kaže gdje, u Gradu ili Županiji".

Na to Glavaš kaže: "Budući da je Anto Đapić poslao poruku i ponudu da želi sa mnom ukrstiti koplja, odgovaram da prihvaćam izazov i odlučio sam se. Bit će to grad Osijek i neposredni izbori za osječkog gradonačelnika."

Glavaš uvjeren da će dobiti oslobađajuću presudu

Glavaš će prvom prilikom predložiti HDSSB-u da bude njihov kandidat za gradonačelnika Osijeka na sljedećim lokalnim izborima i ako stranka prihvati taj prijedlog, prijavit će se kao HDSSB-ov kandidat za gradonačelnika.

"Osim izazova Đapića, razlog je u tome što u kaznenom postupku koji se protiv mene stojim izuzetno dobro i s punim pravom očekujem uspješno okončanje sudskog postupka, završetak postupka prije lokalnih izbora i donošenje prvostupanjske oslobađajuće presude", uvjeren je Glavaš.

Šišljagić dao podršku

Vladimir Šišljagić, predsjednik HDSSB-a, slaže se s Glavaševom idejom: "Jutros sam se čuo s Glavašem, nakon Đapićeve 'bačene rukavice' i rekao sam mu da ima punu moju potporu i da bi se trebao odlučiti na taj potez. Ja sam njega nagovarao i uvjeravao i na prethodnim izborima da bude nositelj liste, no on je s obzirom na sudski postupak smatrao da nije vrijeme"

"Budući da sudski postupak ide u dobrom smjeru, da će vjerojatno završiti do travnja, mislim da nema prepreka u tom dijelu da Glavaš bude naš kandidat. Uvjeren sam da Glavaš ima potporu i cijele stranke, i stranka će o tome odlučiti, ne sad, nego kad bude vrijeme", dodao je Šišljagić.    

J.D.
Foto: Index

Pročitajte više