Glavaš danas izlazi iz pritvora?

IZVANRASPRAVNO vijeće Županijskog suda  u Osijeku danas će ponovno odlučivati o pritvoru Branimira Glavaša i ostalih šestero osumnjičenika u slučaju "selotejp". Iako postoji velika vjerojatnost da će vijeće ostati pri stavu da se Glavaša zadrži u pritvoru i dodatno obrazložiti svoju odluku,  ne isključuje se mogućnost ukidanja pritvora njemu i svim osumnjičenim u slučaju "selotejp".

Županijski sud u Osijeku 17. travnja objavio je odluku o tome da je odlučio prihvatiti prijedlog i odrediti pritvaranje Branimira Glavaša, te je produžio pritvor za ostalih šestero osumnjičenika koje Državno odvjetništvo tereti za ubojstva srpskih civila na Dravi 1991., poznatije kao slučaj "selotejp". Pritvor protiv Glavaša i produljenje pritvora za ostale određen je zbog posebno teških okolnosti kažnjiva djela.

Odlučujući o žalbi na ovaj predmet Vrhovni sud RH 27. travnja je ukinuo rješenje za produljenje pritvora osumnjičenima te je predmet vratio na ponovno odlučivanje. Unatoč ukidanju rješenja, Glavaš i ostalih šestero osumnjičenika ostali su u pritvoru osječkog Okružnog zatvora do nove odluke Izvanraspravnog vijeća.

Branimir Glavaš i ostali osumnjičenici u slučaju "selotejp" terete se za ubojstva deset osoba na obali Drave u Osijeku 1991. i pokušaj ubojstva Radomira Ratkovića koji danas živi u Srbiji. 

I.B.
Foto: AFP

Pročitajte više