Glavaš: Đapić nije običan debeljko

POSLJEDNJIH dana su se nekadašnji politički partneri Anto Đapić i Branimir Glavaš oštro sukobili oko NK Osijeka, te je Glavaš u nizu prepirki posljednje rekao kako Đapiću plaća od 15 tisuća kuna nije dovoljna za svu hranu koju mora pojesti. Nakon današnje sjednice osječkog Gradskog vijeća Đapić je komentirao novinarima ovu posljednju strelicu upućenu od strane Glavaša.

"Iako su njegove uvrede ispod svake razine ljudske komunikacije, neću ustuknuti. Kada bi se pametni uvijek povlačili, budale bi vladale svijetom. Spreman sam ući u političku utakmicu s njime kad god poželi jer sam ga već dva puta porazio. Njegove uvrede su degutantne. Svašta bih ja mogao kazati o tome što je Glavaš i koliko jeo dok je štrajkao glađu. Njegova želja da bude policajac, tužitelj i sudac dobro je poznata u Osijeku", rekao je uvrijeđeni Đapić novinarima.

Đapić je rekao da je Glavaš nervozan jer je poglavarstvo u NK Osijek poslalo financijski nadzor, te ga je pozvao da preda ostavku na mjesto predsjednika NK Osijek, jer grad Osijek ima pravo sudjelovati u radu svog prvoligaša obzirom da ga dobrim dijelom financira.

Glavaš: Nije bitna kilaža, nego korupcija

Nije trebalo dugo, oglasio se i Branimir Glavaš, koji svoju reakciju započinje riječima "Kad budala baci kamen u bunar, pedeset mudraca ga ne može izvaditi".

"Time ne želim reći da je Đapić jedna obična budala, nego želim poručiti kako se mnogi varaju u iskrivljenoj percepciji o Đapiću kao simpatičnom, naivnom i dobroćudnom debeljku. Radi se o čovjeku premazanom svim mastima, spremnom na sve prljavštine kojima se služe neobrazovani, ali zdravoseljačkom lukavošću nadareni pojedinci kakav je Đapić. U ovome duelu vezano za NK Osijek nije bitno moje figurativno izražavanje o kilaži aktualnog predsjednika Gradskog vijeća, nego je bitno je li ova Đapićeva vlast korumpirana ili ne", kazao nam je Glavaš, prigovarajući što Đapić danas "u svom laprdanju nije niti jednom riječju demantirao moje osnovane sumnje, ali i osnovane sumnje brojnih građana u korumpiranost njegove političke opcije".

"On je lukavo, zdravoseljački prešao preko toga nadajući se da će na to pasti prašina zaborava. Zato ga ponovno pitam neka se očituje o navodima iz anonimne prijave policiji o ucjeni poduzetnika X, u visini od 200 tisuća kuna, te reketarenju poduzetnika Y za 2.8 milijuna kuna", kaže HDSSB-ovac, dodajući da ga je zbog toga više sugrađana povlačilo za rukav i pitalo dijeli li on ili njegova stranka izreketareni novac sa pravaškom vlasti u Osijeku, jer su tada bili u koaliciji. Međutim, nije htio ulaziti u detalje na koji je način Đapić reketario te poduzetnike, nego je samo kazao "za posao taj i taj, daje se toliko i toliko novaca, o tome zna cijeli grad". Identitet poduzetnika mu je, tvrdi, poznat.

"Matković je krpeni lutak"

"Što se tiče slučaja 'Kiosk' uvjeravam javnost i državne institucije da se ništa u osječkoj vlasti vezano za sumnje u korupciju ne događa bez Đapića. On je ovisnik pojedinih interesnih, financijskih lobija i zbog toga ne može imati samostalnost u svom radi, već je klimoglavac koji otplaćuje političke dugove. Da bi to mogao raditi, instalirao je krpenog lutka na gradonačelničko mjesto u osobi Gordana Matkovića, koji niti zna niti se usudi samostalno raditi", tvrdi Đapićev bivši koalicijski partner.

"Đapić je potpisatelj svih protuzakonitih aktivnosti koje se događaju u gradu, i zato neka se gospoda iz Uskoka, Državnog odvjetništva i policije ne prave naivni, da ne znaju kako riješiti taj korupcijski čvor u Osijeku i da nemaju informacija", poručuje Glavaš.

D.M./A.B.
Foto: Index

Pročitajte više