Glavaš odgovorio Gredelju

U POVODU današnje reakcije Upravnog odbora Udruge hrvatskih sudaca i predsjednika Vladimira Gredelja kojom se najoštrije osuđuje upletanje predsjednika osječkobaranjskog HDZ-a Branimira Glavaša u "slučaj PPK Valpovo", priopćenjem za javnost oglasio se Branimir Glavaš osudivši "učestalo miješanje prvog hrvatskog suca Vladimira Gredelja u djelokrug iz nadležnosti zakonodavne i izvršne vlasti u Republici Hrvatskoj".

Poznato je, ustvrdio je Glavaš, da "gospodin Gredelj godinama, zloupotrebljavajući mikrofon predsjedavajućeg Udruge hrvatskih sudaca, često i neopravdano kleveće i čita lekcije zakonodavnoj i izvršnoj vlasti u RH, pod maskom borca za neovisnost hrvatske sudbene vlasti".

Glavaš dodaje kako oštro osuđuje takvo ponašanje Gredelja koji ga je lažno optužio da se "održanim susretom s malim dioničarima - zaposlenicima PPK Valpovo miješao i utjecao na ishod sudskih postupaka, te da je uputio poziv da se nasiljem rješavaju problemi u društvu". Poštivao sam i "poštujem neovisnost sudske vlasti u Republici Hrvatskoj, a Gredelja podsjećam da se demokratska Hrvatska izgrađivala i izgrađuje na načelu trodiobne vlasti i to zakonodavne, izvršne i sudske".

Stoga, navodi Glavaš u priopćenju, "zahtijevam i očekujem od Gredelja da se kao predstavnik sudske vlasti u Hrvatskoj prestane lakrdijaški i cirkusantski miješati u funkcioniranje izvršne i zakonodavne vlasti".

Odgodu izvršenja sudske presude, "o kojoj Gredelj neistinito izvještaja javnost, nije tražio Branimir Glavaš, niti su izvršenje sudske presude toljagama i batinama, dakle nasiljem, spriječili radnici, već je odgodu za izvršenje sudske presude tražila jedina za to ovlaštena osoba pred sudom, a to je Ivo Brzica", naveo je Glavaš. Dodao je kako je "po zahtjevu Brzice odgodu izvršenja sudske presude donio svojim rješenjem za to jedino nadležni Općinski sud u Valpovu".

Pročitajte više