Glavaš uvjeren u pobjedu u Županiji i gradu Osijeku

NOSITELJ Nezavisnih lista za Osječkobaranjsku županiju i grad Osijek Branimir Glavaš ocijenio je danas kako će njegova lista "odigrati presudnu ulogu u sastavljanju izvršne vlasti u Županiji i gradu Osijeku" te da "ne isključuje nijednu političku opciju kao mogućega koalicijskog partnera nakon izbora".

Na konferenciji za novinare Glavaš je kazao kako će kandidat za župana biti dosadašnji obnašatelj te dužnosti Krešimir Bubalo, a za osječkoga gradonačelnika saborski zastupnik i dosadašnji gradski vijećnik Vladimir Šišljagić.

"Najavljujem borbu za Slavoniju i Baranju jer ne želim da se ova povijesna regija svrstava u nerazvijene dijelove Republike Hrvatske i bitku za ovaj program u hrvatskoj metropoli i Hrvatskome saboru. Mislim da je došlo vrijeme da se bez obzira na političke različitosti i razjedinjenosti okupimo oko jedne ideje, Slavonija i Baranja - kao buduća hrvatska regija, koja će imati ravnopravan status u Hrvatskoj - i Osijek - kao buduće središte regije", rekao je Glavaš.

Ponovno je odbacio optužbe da su zagovornici te inicijative "autonomaši, koji razbijaju cjelovitost Republike Hrvatske", ocijenivši kako je nakon stvaranja države "Hrvatskoj potrebno nešto novo". Dodao je da je cilj takvih inicijativa "stvaranje Hrvatske po mjeri EU-a" te da "Hrvatska uđe u EU po mjerilima i standardima, koji su općeprihvaćeni u Uniji". Drži kako će se nakon izbora takve inicijative raširiti poput "požara" koji će pokrenuti promjene ne samo u Slavoniji i Baranji nego u čitavoj Hrvatskoj".

Glavaš je optužio predsjednika Hrvatskog sabora Vladimira Šeksa da svakodnevno zove redakciju "Glasa Slavonije", prijeteći novinarima i držeći ih pod pritiskom da, kako je rekao, "ne smiju pisati o onome što se ovdje događa".

Bubalo je kazao kako procjenjuje da će troškovi predizborne promidžbe iznositi oko 200.000 kuna.

Pročitajte više