Radeljić o HDZ-ovoj čistki: "Ovo je kao da smo se vratili u 1948"

DOJUČERAŠNJI pomoćnik ministrice branitelja, obitelji i međugeneracijske solidarnosti Jadranke Kosor po hitnom je postupku razriješen dužnosti zbog podrške Branimiru Glavašu, a jedan od najbližih suradnika Jadranke Kosor je jednako hitno izbačen iz službenog stana.

Podsjetimo, Mate Radeljić ranije je radio kao glasnogovornik MORH-a (mjesto na kojeg ga je doveo Branimir Glavaš), da bi se potom aktivno uključio u predizbornu kampanju Jadranke Kosor. Uz glasnogovornika Vlade i HDZ-a Ratka Mačeka, Radeljić je bio voditelj Kosoričine kampanje, za što je nakon izbora nagrađen mjestom pomoćnika ministrice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, kako to već biva u politici, jedan dan si partijski poslušnik, a drugi dan bez posla i stana jer si se zamjerio vrhu stranke. Tako je Radeljiću po hitnom postupku uručen otkaz zbog pružanja podrške "razmetnom sinu" HDZ-a, Branimiru Glavašu, a podjednako brzo oduzet mu je i službeni stan.

"Nazvao me državni tajnik iz Ureda za upravljanje imovinom Grga Ivezić i kazao mi da državi treba moj stan i da moram iseliti." – kazao je Radeljić za Novi list, pa dodao da ga je Ivezić nazvao u četvrtak oko 17 sati, prije nego je i službeno saznao da je smijenjen, te mu kazao da do petka ujutro mora iseliti.
 
"Ovo je kao da smo se vratili u 1948. godinu. Bacaju me iz stana i prije razrješenja s dužnosti." – zaključio je ogorčeni Radeljić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara