Glavaševa Udruga tvrdi da je Antolović ipak potpisnik inicijative

INICIIJALNI krug Udruge građana Hrvatski demokratski sabor Slavonije i Baranje priopćio je danas kako je državni tajnik u Ministarstvu kulture Jadran Antolović prihvatio programsku deklaraciju i pristupio inicijalnom krugu Udruge opovrgnuvši time današnje Antolovićevo priopćenje u kojem državni tajnik tvrdi da nije potpisnik inicijative HDSSB-a.

Antolović u svom priopćenju kaže da je navođenje njegova imena na popisu inicijalnog kruga objavljenog na Internetu "još jedna laž i prijevara kojom inicijalni krug te udruge obmanjuje javnost u vrijeme predizborne kampanje" te traži da se njegovo ime izbriše s popisa.

U odgovoru na tu tvrdnju Udruga građana HDSSB-a, kojoj je na čelu Branimir Glavaš, navodi da je "točno i istinito da je Jadran Antolović popunjavanjem pristupnog obrasca prihvatio Nacrt programske deklaracije Udruge građana i time pristupio inicijalnom krugu 29. travnja 2005.".

"Svoje očitovanje o potpori građanskoj inicijativi Jadran Antolović je dostavio putem svog e-maila", navodi se u priopćenju iz HDSSB-a koji su presliku tog e-maila dostavili medijima.

Inicijalni krug HDSSB-a navodi da je s današnjim danom Jadran Antolović brisan s popisa inicijalnog kruga udruge građana, ali opovrgava da se radi o prijevari radi obmanjivanja javnosti već "klasičnom kukavičluku i nedostatku minimuma građanske hrabrosti, a što pokazuje dostignutu razinu slobode i demokracije u Hrvatskoj".

Pročitajte više