Glavašević Davoru Domazetu Loši: "Odjebi"

Foto: Hina, Screenshot: HRT, Twitter

POSLJEDNJIH se dana napetost između Hrvatske i Slovenije pojačala. Hrvatska ne želi priznati arbitražnu presudu jer smatra da je kompromitirana, a Slovenija je zauzvrat blokirala ulazak Hrvatske u OECD.


No napetosti su zadnja dva dana eskalirale, kad su neki političari počeli spominjati, ni manje ni više nego, rat.

Tako je zastupnik slovenskog SDS-a, Žan Mahnič, stranke Janeza Janše, sazvao sjednicu parlamentarnog Odbora za obranu koja se treba održati danas.

"Hrvatska je spremna braniti svoju zemlju, ali ne znamo kako će to napraviti", rekao je Mahnič na konferenciji koju je održao prije nekoliko dana.

"Ne daj bože da dođe do konflikata koje možemo očekivati s hrvatske strane", dodao je Mahnič koji je napao Cerara da ne radi ništa po ovom pitanju.

"Hrvatska je spremna koristiti sve snage da spriječi implementaciju arbitraže", kaže Mahnič i traži provjeru vojske.

Lošo kaže da Hrvatska vojska može biti u Ljubljani za 48 sati

Danas je za Direktno.hr, inače desničarski portal blizak HDZ-u, savjetnik predsjednice Kolinde Davor Domazet Lošo, među ostalim konstatirao kako Hrvatska vojska u Ljubljani može biti za 48 sati.

SDP-ov Bojan Glavašević žestoko je reagirao na takvu formulaciju savjetnika hrvatske predsjednice.

"Autom smo u Ljubljani za 1.5h-za dobar koncert, drage ljude i veselje. A brkatim generalima i ostalima željnim rata mogu samo reći-odjebite", napisao je Glavašević na Twitteru.



Pitali smo ga da nam i pojasni svoju izjavu.

"Nije stvar bila usmjerena na njega osobno. Ali moram priznati da, kao netko tko je rata doživio za nekoliko života, a nisam jedini, kad vidim da netko zbog takve sitnice koja se rješava diplomatskim putem računa koliko je potrebno da pješadija dođe negdje, zaista se razljutim.

Mi smo u EU, sutra ćemo biti dio Schengena, u takvoj situaciji netko zbog tri srdele u Piranskom zaljevu računa koliko je potrebno pješadiji da dođe do Ljubljane. 

Ovaj u slovenskom parlamentu saziva Odbor za obranu, ovaj u Splitu poziva da se tuku.

Moja reakcija je zapravo bila inspirirana onom famoznom pjesmom Đorđa Balaševića "Odjebi JNA". Možda mi je jezik svakako bio žestok, ali ne želim ni da moja ni ičija djeca više ikad osjete to. Netko tko bi zbog sitnice tuđu djecu slao u rat, u meni zaista izaziva takvu reakciju", rekao je Glavašević za Index.

Poslali smo upit i u Ured predsjednice u kojem smo pitali koliko je primjereno da njezin savjetnik računa koliko Hrvatskoj vojsci treba da zauzme određeni teritorij druge zemlje. Odgovor ćemo objaviti kad ga dobijemo.

Pročitajte više