Glavašević iz Izraela: Imam mnogo toga za reći političkom vodstvu Izraela

Foto: EPA, Pixsell

Saborski zastupnik Bojan Glavašević javio se u program N1 televizije iz Jeruzalema, gdje je u posjetu izraelskom parlamentu.

"Današnji dan započinjemo sastankom s izraelskim parlamentarkama i parlamentarcima, kasnije ćemo u danu imati brifinge u izraelskom ministarstvu obrane. Ovo je jedna vrlo šokirana nacija onim što se dogodilo u kibucima i na svim mjestima gdje su zločini počinjeni. U jednom je danu ubijeno 1400 civila", rekao je saborski zastupnik Bojan Glavašević te dodao: "Brutalnost zločina je bila ekvivalentna nekim zvjerstvima iz Domovinskog rata."

On navodi da se Izrael ima pravo braniti, ali je jako bitno kako to radi.

"Je li doista potrebno u jednoj od najmodernijih vojsci svijeta koristiti fosforne bombe? Imam mnogo toga za reći političkom vodstvu Izraela, ali mislim da su Izraelci jako svjesni situacije. Imao sam priliku razgovarati s obiteljima talaca i bili su jako kritični prema vladi Benjamina Netanyahua. Oni smatraju da odmazda nije trebala biti prioritet, nego vraćanje otetih ljudi", kazao je.

Kaže kako su palestinski civili između čekića i nakovnja.

"S jedne strane je Hamas koji ih koristi kao živi štit, a s druge strane je izraelska odmazda. Imat ćemo priliku razgovarati s organizacijama civilnog društva koje djeluju u Gazi, barem neka varijanta insajderske priče iz Gaze. Čini mi se da su svako navijačko ponašanje i stav u svakom slučaju neprimjereni", zaključio je.

Pročitajte više