Glavna tužiteljica danas u Beogradu

GLAVNA haaška tužiteljica Carla del Ponte doputovala je danas u Beograd, kako bi sudjelovala na dvodnevnom seminaru kojega su organizirali NATO i Skupština Srbije i Crne Gore, "Srbija i Crna Gora i Haaški tribunal".

Glavnoj haaškoj tužiteljici glavni sugovornik u diskusiji trebao bi biti Dušan Mihalović, srbijanski ministar policije.

Glasnogovornica Florance Hartmann izjavila je za Radio B92 da je sudjelovanje na seminaru jedini razlog Carle del Ponte Beogradu, te da ne trebe očekivati njene službene i radne sastanke s predstavnicima vlasti Srbije i Crne Gore.

U Tužiteljstvu nisu željeli komentirati ranije najave glavne tužoteljice da će privatno obići grob ubijenog premijera Zorana Đinđića. Potvrđeno je da - bez obzira na spekulacije da je ubojstvo premijera u vezi i s pritiscima iz Den Haaga - spisak zahtjeva Tužiteljstva Srbiji i Crnoj Gori neće biti umanjen, jer - podsjećaju u Tižiteljstvu - suradnja s Međunarodnim kaznenim sudom u Den Haagu međunarodna je obveza Srbije i Crne Gore.

Glavna haaška tužiteljica bila je izrazila želju da dođe na pogreb ubijenog premijera Zorana Đinđića u subotu, 15. ožujka, ali ju je od toga - kako je kazala - odvratio ministar vanjskih poslova Srbiji i Crne Gore Goran Svilanović, koji je bio stava da bi njeno prisustvo na sahrani bilo "neprimjereno".

(Hina) ttag sb

Pročitajte više