Godinama tukli kćer (14), tjerali je da krade i prosjači. Tim novcem kupovali kuće

Ilustracija: Shutterstock

Majka 14-godišnje djevojčice uhićena je zbog sumnje na to da je sa svojim suprugom, djetetovim očuhom, godinama tukla kćer i prisiljavala je da prosjači ili krade. Sve je počelo kada je djevojčica imala 12 godina. Njezini roditelji, umjesto da se brinu o njoj, iskorištavali su je na najgrublji mogući način. Sada su oboje pod istragom zbog sumnje na trgovinu ljudima, piše N1.

Silili su je da prosjači i krade u brojnim zemljama, poput Španjolske, Italije, Francuske… Za to vrijeme djevojčica nije išla u školu, nije imala zdravstveno osiguranje i morala je čuvati mlađu braću i sestre.

Dvije godine pakla

Horor je trajao dvije godine dok djevojčica nije uspjela pobjeći iz kuće u kojoj su je roditelji skrivali zajedno s ostalom djecom. U pitanju je, kako neslužbeno doznaje N1, vila u okolici Zagreba.

Nakon što je djevojčica sve prijavila, policija je upala u kuću, gdje je zatečena njezina majka. Budući da je u drugom stanju, kazala je policajcima da joj je loše te da se boji spontanog pobačaja. Prevezena je u bolnicu, gdje je zadržana na liječenju. Čim joj zdravstveno stanje bude dopuštalo, bit će prebačena u istražni zatvor koji joj je Županijski sud u Zagrebu odredio na zahtjev tužiteljstva.

Očuh je uspio pobjeći

Istražni zatvor određen je i njezinom mužu koji je uspio pobjeći prije upada policije u kuću. Budući da ima državljanstvo BiH i Srbije, za njim bi uskoro trebala biti raspisana tjeralica.

Djevojčica je u svom iskazu navela da joj je majka jednom odrezala kosu i obrijala obrve. Nakon toga joj je rekla da ode u policiju i prijavi da ju je netko napao. Ona to nije učinila. Ispričala je da su roditelji novac koji je dobila prosjačenjem ulagali u nekretnine diljem Hrvatske i BiH. Kada bi odbila prosjačiti ili krasti, majka i očuh su je tukli kablovima i remenima.

Nakon što se doznalo za slučaj, dijete je oduzeto obitelji i smješteno u sigurnu kuću. Iz obitelji su izuzeta i ostala djeca.

Pročitajte više