Godinu dana prekasno: Portugalska policija rekonstruira noć nestanka Madeleine McCann

ODVJETNICI obitelji McCann izvijestili su medije o tome da će portugalska policija provesti rekonstrukciju noći u kojoj je nestala mala Maddy. Što će policija time postići, s godinu dana zakašnjenja, nije jasno ni obitelji ni javnosti koja s velikim zanimanjem prati slučaj nestanka, sada petogodišnje Britanke.

Prema pisanju britanskog Telegrapha, odvjetnici McCannovih su dobili informaciju o tome kako će rekonstrukcija biti provedena u naredna dva tjedna. "Ne gledamo na ovaj potez s previše nade u to da će otkriti što se dogodilo Madeleine", poručili su njeni roditelji, Kate i Gerry McCann.

Istovremeno, tajnost istrage o Madeleineinom nestanku produžena je za još tri mjeseca, što znači kako javnosti još neko vrijeme neće biti poznati detalji o slučaju, poput svih do sad prikupljenih dokaza i detalja iskaza danih policiji.

Podsjetimo, Madeleine McCann je 3. svibnja prošle godine nestala iz hotelske sobe u portugalskom ljetovalištu Praia da Luz, dok su njeni roditelji Kate i Gerry s prijateljima bili na večeri. Od tada je više puta javljano kako je djevojčica viđena u raznim dijelovima svijeta, od Maroka, pa sve do Međugorja, međutim svaki put se pokazalo da nije riječ o Maddy. Posljednju dojavu o tome da je prije otprilike šest tjedana viđena u zrakoplovu za Brazil, Interpol još istražuje.

I.M.

Pročitajte više