Gojan, Stanković, Zuber, Sever, Mikleušević...: Maknite više Hloverku s ekrana!



"S OBZIROM na učestale optužbe o korupciji na račun djelatnice HTV-a Hloverke Novak Srzić i s obzirom na njezin kontinuirano negativan imidž u javnosti, molimo vas da razmislite o mjeri kojom bi neko vrijeme gđa. Novak Srzić bila raspodijeljena na druge radne zadatke unutar kuće,a ti radni zadaci ne bi uključivali pojavljivanje na ekranu", stoji u otvorenom pismu Ogranka HND-a na HTV-u kojeg potpisuje predsjednica Elizabeta Gojan te članovi Sanja Mikleušević, Aleksandar Stanković, Maja Sever, Gabrijela Perišić, Robert Zuber, Krešimir Zubčić, Nikola Kristić i Damir Glavaš.

Pismo je upućeno vijećnicima Programskog vijeća HRT-a te glavnom uredniku HTV-a Bruni Kovačeviću te v.d. glavnog urednika Informativnog programa HTV-a Draženu Miočiću.

Godinama se upozorava na Hloverku Novak Srzić

Naime, ogranak HND-a smatra da nakon višegodišnjih optužbi na račun Hloverke Novak Srzić da je bila u sukobu interesa tajno radeći za druge televizije i zbog nedavnog novog iskaza Vladimira Šelebaja Saliera koji potvrđuje sve ono na što su godinama upozoravale različite nevladine udruge, neovisni novinari te sami novinari HTV-a i Ogranak HND-a na HTV-u, misle kako bi za HTV bilo produktivno da osoba takvog negativnog ugleda u javnosti barem na neko vrijeme bude raspodijeljena na druge radne zadatke unutar kuće što ne uključuje vođenje emisije "Otvoreno" niti moderiranje bilo kakvih javnih rasprava koje s temama koje se tiču korupcije, kriminala i sukoba interesa. 

Ne može Hloverka voditi emisije o korupciji dok se nas ispituje zbog nje


"Paradoksalno je da Hloverka Novak Srzić  vodi takve emisije dok Uskok i DORH ispituju djelatnike HTV-a o njezinim mogućim kriminalnim radnjama", navodi se u pismu u kojem se dodaje da se ovim ne prejudicira odgovornost same Hloverke Novak Srzić već se mole nadležni urednici HTV-a da HRT dodatno ne srozava svoj ugled te za voditelje najistaknutijih emisija postavlja novinare koji ni na koji način nisu u javnosti percipirani kao sudionici korupcionaških afera.

Kovačević traži "najbolje rješenje"

Pismo je danas na Vijeću spomenuo Ivo Goldstein, naglasivši kako je "stvar dobrog ukusa" da ljudi povezani s korupcijskim aferama više ne vode emisije na tu temu.

"Primjerice kada Novak-Srzić vodi emisiju 'Otvoreno' s tematikom korupcije u nogometu", primjetio je Goldstein dok je Silvija Luks dodala da bi bilo pošteno da se "Hloverka sklonila".

"Pokušat ću naći najbolje rješenje" bilo je sve što je rekao urednik Kovačević.

Pročitajte više