Golovko potjeran sa sjednice Kazališnog vijeća: Bez pisane odluke ne mogu smijeniti Bogdanića

Foto: HRT

ZBUNJENOST oko smjene Dinka Bogdanića, šefa splitskog Baleta, nastavlja se! Danas je zasjedalo Kazališno vijeće splitskog HNK, koje je prije 10 dana već glasalo za Bogdanićevu smjenu, ali nije bilo ni predsjednice u ostavci, a ni njenog zamjenika, koji je u međuvremenu i sam dao ostavku. Očekivalo se, stoga, da bi petak mogao konačno donijeti neke konkretne pomake u ovoj šaradi koja traje, evo, već zamalo i puna dva mjeseca, otkako je intendant Goran Golovko zatražio smjenu šefa Baleta zbog novih pritužbi na njegovo ponašanje.

Golovko: Nema pisane odluke!

Do Golovka je danas bilo nemoguće doći, pismeno nam je poslao da su ga danas udaljili sa sjednice Kazališnog vijeća i da odluku o smjeni Bogdanića još nije dobio u pisanom obliku pa ne može poduzimati pravne radnje vezane uz njegovo razrješenje. Potvrdio je da je zaprimio zapisnike sa posljednje dvije sjednice Kazališnog vijeća i da je na onoj održanoj prije 10 dana jednoglasno prihvaćen njegov prijedlog razrješenja šefa Baleta.

"Slijedi potpisivanje odluke o razrješenju. Odluke potpisuje predsjednica Kazališnog vijeća. Odluku nisam dobio u pisanom obliku i ne mogu poduzimati pravne radnje vezane uz razrješenje v.d. ravnatelja Baleta", naveo nam je Golovko.

Gdje je zapelo?

Ne zna se gdje je zapelo, budući da su danas na Kazališnom vijeću izabrali predsjednicu. Grad Split ponaša se u cijelom ovom slučaju vrlo nezainteresirano, budući da na ovog tjedna održanoj sjednici Gradskog vijeća ta tema nije ni bila predviđena, nego je ubačena tek na inzistiranje nekolicine vijećnika koje je sa stanjem upoznao predsjednik Radničkog vijeća HNK Split Vjeko Santrić.

U zadnji čas pokušano je da se u Vijeće imenuju novi članovi umjesto Inge Koludrović Tomić i Željka Mateljaka, koji su podnijeli ostavke, no nije bilo dovoljno članova Vijeća za imenovanje pa se od svega odustalo.

Pročitajte više