GONG će imati 290 promatrača u Splitsko-dalmatinskoj županiji

PARLAMENTARNE izbore u Hrvatskoj promatrat će 3500 promatrača GONG-a, a u Splitsko-dalmatinskoj županiji, u kojoj ima 605 biračkih mjesta, bit će ih 290, rekla je danas koordinatorica za praćenje izbora u Splitsko-dalmatinskoj i Dubrovačko-neretvanskoj županiji Alina Jurjević.

"Cilj kampanje Gonga za parlamentarne izbore 2003. informiranje je birača o izbornom procesu, promatranje izbora od strane educiranih nestranačkih promatrača te paralelno prikupljanje i obrada rezultata izbora radi provjere službenih rezultata", kazala je Jurjević na konferenciji za novinare.

Novinarima je predstavila edukativnu brošuru o parlamentarnim izborima koja je tiskana u 800.000 primjeraka i sadrži sve važne informacije. Bit će distribuirana putem umetanja u dnevne novine, ali i kroz terensku distribuciju Gongovih aktivista.

Izvijestila je i o projektu "Prvi put biram" za koji je u Hrvatskoj organizirano 800 radionica u kojima će sudjelovati 22.000 maturanata. Iz Splitsko-dalmatinske županije za ovu akciju od 44 javilo se 15 škola.

Pročitajte više