Google očekuje blagoslov Europske komisije za preuzimanje DoubleClicka

GOOGLE očekuje pozitivan odgovor Europske komisije o preuzimanju DoubleClicka, online marketinške tvrtke, vrijedne 3,1 milijardu dolara, a bilo je već nekoliko mjeseci odgađano zbog negodovanja Microsofta, piše Reuters.

Iako je Europska komisija produžila svoj rok odluke s obzirom da je Microsoft pokrenuo istragu zbog tvrdnje kako bi Google tada imao monopol nad internetskim oglašavanjem, koje je u posljednje vrijeme vrlo osjetljivo područje.

Preuzimanje je bilo odobreno od strane FTC-a (Federal Trade Commision) još u prosincu prethodne godine, a u posljednjih šest godina Europska komisija nikada nije odbila pripajanje nekih tvrtki koje je već bilo odobreno od strane FTC-a.

Sve sluti na skoro odobrenje Googleove kupnje DoubleClicka koje se očekuje već sljedeći tjedan. Borba u svijetu internetskog marketing postaje sve veća, ponajviše u uskoj konkurenciji kao što je Yahoo koji je preuzeo BlueLithium za 300 milijuna dolara, Microsoft je preuzeo aQuantive za 6 milijardi, te AOL koji je kupio marketinšku tvrtku Tacoda za nepoznat iznos.

V.M.
Foto: internetmarketing

Pročitajte više