Google odustao od Wavea



GOOGLE je najavio kako odustaje od razvoja svog komunikacijskog alata Wave kojeg je vrlo pompozno najavio 2009. godine, budući da taj oblik komunikacije nije primljen onako kako se očekivalo.

Google je sinoć naveo kako "Wave nje primljen onako kako bismo željeli", te da su elementi tehnologije Wavea sada dio otvorenog koda, tako da korisnici mogu osloboditi svoj sadržaj platforme Wavea.

U redu je probati i promašiti

Većina ljudi je čula za Wave, ali ga je malo tko koristio. U tome je i bio problem. Ideja je bila imati centraliziranu komunikacijsku platformu, koja bi kombinirala Twitter, email i chat, kao i dijeljenje dokumenata. Čini se da je ključni problem bio u tome što Google jednostavno nije uspio objasniti korisnicima zašto bi Wave bio prikladniji od drugih oblika komunikacije.

Wave se tako pridružuje dugoj seriji Googleovih promašaja, kao što su Google Squared, Google Answers, Google Radio, Google Lively, Google Health. Naravno, svi ti promašaji jednostavno su dio procesa razvoja i manje su važni kad se uzme u obzir kompletan uspjeh Googlea.

Glavni izvršni direktor kompanije Eric Schmidt rekao je da je propast Wavea samo simptom isprobavanja stvari. "Zapamtite, mi slavimo svoje uspjehe. Ovo je kompanija u kojoj je sasvim u redu pokušati nešto jako teško, ne uspjeti u tome i izvući pouke", rekao je.

Pročitajte više