Google ostvario rekordan prihod od milijardu dolara: Najgora recesija je iza nas

GOOGLEU, najposjećenijem pretraživaču na svijetu, u borbi s recesijom je pomoglo povećanje prodaje putem interneta te su postavili rekordan tromjesečni prihod od milijardu dolara. To je za 27 posto povećanje profita u istom razdoblju prošle godine.

Tvrtka je mnogo bolje od mnogih kompanija povezanih sa oglašavanjem prošla kroz recesiju te se očekuje kako će biti jedan od predvodnika ekonomskog rasta. "Jasno je kako je najgore od recesije iza nas", rekao je Googlov izvršni direktor Eric Schmidt te dodao da su optimistični u vezi budućnosti, pišu svjetski mediji.

Veliki oglašivači tražili reklame, a razbuktala se i prodaja putem interneta 

Iz kompanije kažu kako su veliki oglašivači u trećem tromjesečju bili spremni potrošiti veći novac za oglašavanje, a povećala se i internetska prodaja. To je Googleu omogućilo najveće povećanje zarade u jednom tromjesečju još od kraja 2007. godine. Stručnjaci kažu kako je to pokazatelj da se internetski oglašivački biznis vraća iz recesije, no oprezni su u svojim izjavama, jer Google ipak ima posebnu poziciju na tržištu.

Na tržištu SAD-a ta kompanija drži 65 posto tržišta internetskog pretraživanja, dok je njihov prvi pratitelj Yahoo sa 18,8 posto. Takav raspored snaga stručnjacima omogućuje tvrdnju kako Google na tržištu nema konkurencije. 

Indexovi posjetitelji: Budućnost je u rukama Googlea
 
U Indexovoj anketi s pitanjem "U čijim rukama je budućnost interneta", čak 58% posto od preko 7,000 glasova otišlo je na stranu Googlea. 18% glasača smatra kako je budućnost na strani Facebooka, 11% glasalo je za Microsoft. Svega 1% posjetitelja smatra da je budućnost u rukama Yahooa.

Pročitajte više