Google ubacio chat u web mail

INTERNET gigant Google ne prestaje s pokretanjem novih revolucionarnih servisa. Posljednji potez Googlea je ubacivanje chata u e-mail servis Google mail, koji omogućava korisnicima Googleovog maila da razmjenjuju instant poruke sa svojim poznanicima.

Tijekom sljedećih tjedana svi korisnici servisa Google mail trebali bi u svom Gmail prozoru dobiti novi prostor posvećen chatu odnosno brzoj izmjeni kratkih poruka s prijateljima. Google je tako prvi uspio napraviti kombinaciju e-maila i instant messengera u web sučelju.

Nova usluga chata kombinirana s Gmailom nosi ime Google Chat, a Google je u priopćenju medijima istaknuo kako novom uslugom misle promijeniti deset godina staru tehničku razdvojenost između generičkog web browsera koji može provjeravati e-mail, pretraživati web i odvojenog softvera (instant messenger) koji se koristi za chatanje.

Google Chat sadrži opciju "Quick Contacts", koja omogućava korisnicima Gmaila da na lijevoj strani prozora Gmaila vide popis osoba s kojima najčešće komuniciraju chatom, pri čemu se taj popis kreira automatski.

Baš kao i Google Mail, i novi chat arhivirat će sve primljene i poslane instant poruke, koje će naknadno biti moguće pretraživati. No, korisnici mogu isključiti opciju arhiviranja instant poruka.

Tako je Google još jednom dokazao da se radi o tvrtki sa zaista revolucionarnim internet rješenjima, jer surferi više neće morati downloadati instalirati posebne programe za chatanje.

Pročitajte više